Dagens tre tips!!
Här kommer dagens tre tips från mig.
 
1. Krama ett träd.
Vi gillar att vara ute i naturen och man riktigt känner hur man får energi av det. Häromdagen såg jag en dokumentär om just detta. Det var på Vetenskapens värld och avsnittet heter Frisk av naturen. Du hittar det på SVT play.
 
" Det händer saker i vår kropp när vi är i skogen och naturen. Det visar forskning från Sverige och flera andra länder. Att vistas i skog och mark kan ha större påverkan på oss än vi trott. Hjärnan arbetar på ett annat sätt och skogen är också stresshormonernas värsta fiende."
 
Ett riktigt intressant avsnitt, se det!!
 
2. Framgångspodden.
Jag lyssnar på Framgångspodden och skulle kunna tipsa om många bra avsnitt, men nu fastnade jag för avsnitt 308 med Dr. Mouna Esmaeilzadeh, Snart kan vi lura döden.
 
"Många känner också stark ängslan för framtiden, speciellt ur ett miljöperspektiv, men enligt Mouna finns det inga större anledningar att känna oro. Hon menar att vi aldrig har haft det så bra som vi har det nu och att människan genom historien har tagit sig igenom alla utmaningar den ställts inför hittills, så varför skulle vi helt plötsligt inte göra det nu?
 
Ensamhet är lika hälsofarligt som att röka. Var inte ensam utan omringa dig av människor som du tycker om och som gör dig väl. Möt upp en kompis eller umgås med barnbarnet
 
Vi behöver inte vara så PK. Våga tänka och tycka. Det ligger till grunden för hela mänskligheten att fritt kunna vädra sina tankar, det är så samhället har kunnat utvecklats i den takt det gör. Mouna menar att vi inte behöver rätta oss efter alla andra hela tiden utan våga misslyckas och stå upp för dig själv"
 
3. Rönnbär
Att rönnbär var ett superbär hade inte jag koll på, men nu är frysen laddad med en omgång.
Tre rönnbär om dagen ska hjälpa dig att fylla på ditt behov av C-vitamin. Så de små färggranna bären är riktiga vitaminbomber. Rönnbär innehåller antioxidanter, järn och karotin och sägs vara bra vid reumatism och vid urinvägsinfektion. Man ska både kunna torka eller frysa in dom för att senare äta. Om man fryser in bären tonas den sura smaken ner.
 
Men plocka inte för stora mängder, spar lite till fåglarna också.