Kvällens tips!!

Den senaste veckan har jag läst massor, diskat massor för hand och skickat tillbaka tjejerna till skolan efter ett långt jullov. Men okey vi tar det från början.

Diskat för hand?
Japp förra helgen gjorde jag något jag vet att man inte ska eller får göra. Jag drog på vår diskmaskin som vanligt och allt rullade på här hemma. Vid lunch var det dags att göra sig redo för att åka på kalas till min brorsdotter som fyllde år. Diskmaskinen var inte riktigt klar men jag tänkte att den var det när som helst. Vi klädde på oss och var på väg ut, då kände jag att fy tusan vad det luktar. Frågade Ellie om hon också kände och vi gick tillsammans in i köket. Det var diskmaskinen som luktade el, bränt, bränt gummi. Slet upp den och stängde av strömmen och svor till mig själv. Fick ont i magen och tänkte skit vad hade hänt om vi åkt?? Ringde sambon som fick åka från jobbet och kolla upp. Nja det gick inget bra, vi slängde ut diskmaskinen. Fenito!

Läst massor?
Japp jag lånade en hel hög med böcker innan jul, kände mig redo och på för att läsa en hel del.
Men böckerna låg på bänken och rätt som det var dök påminnelse från biblioteket upp, dags att lämna in böcker!! Lämnade in alla utom en, en rackare ja länge tänkt läsa, faktisk lånat den förr utan att läsa. Så nu blev det till att streckläsa "Under vintergatans alla stjärnor" av Camilla Davidsson.
Gillade boken, flera saker träffade så mitt i prick och berörde mig. Camilla tipsade mig på Instagram om de andra böckerna i serien, så del två läser jag och del tre ligger på nattduksbordet och väntar. 

 
Skolstart?
Kändes lite konstigt pga av den höga smittspridning, men jag vet även hur viktig skolan är. Vardag och vänner är så viktig för våra barn ( och även oss vuxna)! Är bara så spy less på covid nu, tänk om jag i mars 2020 vetat att detta skulle pågå i två år minst, vilken ångest, tur man inte visste. 
 
Tjugondedag jul?
igår tjugondedag jul, 13 januari, Knut.
"Tjugondedag Knut, åker julgranen ut."
Men orken var inte på topp igår, så vet ni vad, det fick bli idag istället. Nu har allt åkt ut (med lite vemod)och efter skolan blev det en liten julgransplundring för tjejerna.Japp nu åker min härliga gran som barrar ner i sin kartong och sen väntar Talang på tv.
 
Kvällens tips?
 Titta på Carina Bergfeldt kl 21 där @eemmaasch är med.
Själv kunde jag inte hålla mig utan tittade tidigare när det släpptes på SVT play. Fast jag vet och har hört om branden och allt runtomkring flera gånger så gråter jag lika mycket varje gång jag ser/hör om den. Helt otroligt att det gick så bra!! Titta på Emma och läs hennes bok som släpptes häromdagen "Ärren bär jag med stolthet: Branden i Edsbyn och livet efteråt."
 
Vi hörs snart igen!!