När jag gick i skolan så var detta en av mina favorit luncher, tror faktiskt att den var nummer ett:
Orientalisk färsgryta.
Idag lagade jag den hemma till familjen.
Åhhh så gott det är!!
En sån där rätt som man bara kan okynnes äta hur mycket som helst.
Min variant gjorde jag såhär:
Orientalisk färsgryta
700 g köttfärs
3 morötter (rivna)
Vitkål (strimlad, tog samma mängd som det blev av morötterna)
1 gullök
Skivad champinjoner på burk ( 400 g)
Skivad ananas på burk (567g) använd även saften.
1 vitlöksklyfta
1 burk creme fraiche
peppar, salt och massor med curry
soya
Fräs köttfärs, morötter, vitkål och lök.
Krydda med salt, peppar och rikligt med curry (ös på!)
Dela ananasen i bitar och tillsätt dem tillsammansen med saften och svampen.
Rör i creme fraichen och en skvätt soya, pressa i vitlöken och krydda mer om det behövs.
Servera med ris.
NJUT!!!


Orientalisk färsgryta
1