Jag fick ett meddelande från min vän Marie:
- Om du styr ihop rabarbersirap så kan jag bjuda på en rabarbermojito imorgon =)
Jag är inte så svårövertalad så jag spatserade ut och plockade med mig lite rabarber in.
Receptet var beräknat per drink (?) så jag gjorde lite mer. Receptet jag gjorde är det nedan och det blev en liten glasflaska som räckte till några drinkar.
Rabarbersirap:
750 gram rabarber
4 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
Skär rabarbern i 2-3 cm långa bitar, lägg i en kastrull och tillsätt socker och vatten.
Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter.
Låt sedan massan rinna av i en sil, använd en sked och pressa så all vätska rinner ur.
Häll saften sedan i en kastrull och koka den till en sirapsliknande konsistens ( ca 5 min), låt det sedan stå och kallna.
Voila!!!


Drinken som Marie sedan blandade till oss kommer här, receptet är per drink:
Mary´s rabarbermojito:
1/2 lime
6 myntablad
6 cl rom
ca 3 msk rabarbersirap
sodavatten
is
Tvätta limen noga, skär den i klyftor.
Blanda limeklyftor, mynta, rom och ca 2 msk sirap i ett glas.
Muddla eller stött ihop ingredienserna.
Sedan fyller du på med sodavatten och is och ringla över ca 1 msk sirap.
Garnera med limeklyftor och myntablad.




3